0113 376116

Vermist! Harry de kat

Er kwam een gek geluid uit een kliko. Zacht gemiauw was het. Toen het geluid van het publiek verstomde, ging een klep open. Uit de kliko verrees een kat. Zo’n echte straatkat. De kliko was haar huis. Handig, want elke dag werd het eten zo in de bak gegooid. Restjes kibbeling, botjes en halfvolle zakjes kattenvoer. Heerlijk. Vanuit een kliko ernaast verrees ook een kat. Een andere kleur, maar net zo brutaal. Ze hadden het over Harry, want die werd vermist. 

Het zijn geen echte katten hoor. Juf Tamara en Anne Gera hebben zich voor de opening van de ‘Nationale Voorleesdagen’ verkleed als kat. Door middel van dit toneelstuk leidden ze de week in. Het boek dat centraal staat is ‘Een huis voor Harry’. Harry is een kat die eigenlijk alleen binnen speelt. Maar als hij tikkertje speelt met zijn vriendinnetje Vera en achter haar aan rent, raakt hij de weg kwijt. Hoe moet hij toch thuis komen? En waar moet hij slapen?  Een natte, kartonnen doos of een kliko is niet echt een optie. Hoe dat afloopt kunt u aan de kinderen van De Kamperschouw vragen.

Het thema van de ‘Nationale Voorleesdagen’ is het huizen. Onder het genot van een krentenbol en eierkoek – dank je wel activiteitencommissie – genoten de kinderen van speciale voorlezers.

Er was een voorleesmoeder die samen met haar een man een bedrijf heeft die leidingen en elektra aanlegt. Er was ook een voorleesmoeder die gaat verhuizen en ervaring heeft met klussen. Er was zelfs een voorleesopa die de prachtigste (slaap)kamers kan ‘bouwen’ en een voorleesvader die al het bovenstaande mogelijk maakt door mensen te helpen een hypotheek te verkrijgen. Een geweldige opening van een belangrijk project! De kinderen zullen ervan genieten.