0113 376116

Excursie Terra Maris voor groep 3 en 4

Heel vroeger, nog voor de tijd van de ridders en kastelen, bouwden een rijke boer in Oostkapelle en versterkte boerderij op een vliedberg. Zo’n gebouw heet een mottekasteel. De kinderen van groep 3 en 4 hebben het gebouw tijdens een excursie mogen aanschouwen. 

Maandag 29 oktober zijn de kinderen uit groep 3 en 4 met de bus naar Terra Maris in Oostkapelle geweest!
Verkleed in Middeleeuwse tuniekjes hebben ze het Motte kasteel van alle kanten bekeken. Boven in de torenkamer konden ze zelfs door de schietgaten kijken naar het uitzicht en leerden ze ook over speelgoed en vervoer van vroeger.

Daarna hebben ze rond het kasteel Middeleeuwse spelletjes gedaan, zoals kegelen, zak lopen en touw trekken. Ze hebben er erg van genoten!

Juf Joke en juf Tamara