0113 376116

Kinderboekenweek

Woensdag 3 oktober begon de jaarlijkse Kinderboekenweek. Dit jaar was het thema ‘Kom erbij!’ Het thema sloot feilloos aan op de week tegen pesten waar we vorige week aandacht aan hebben besteed. Op De Kamperschouw is iedereen welkom en zetten de meesters en juffen vooral in op samenzijn; elkaar betrekken en voor elkaar opkomen! Wist u trouwens dat de Kinderboekenweek de enige week is, die 10 dagen duurt!

Opening

Aan de rand van het bos stond een smoezelig tentje. Gewoon een paar stokken en een oude lap. Voor het tentje zat een rat een potje te koken. Ratten zijn vies en smerig! Je kunt ze niet vertrouwen. Aldus de mening van varkentje en de eend. Kikker wist het niet zo goed en was benieuwd naar die rat. De rat bleek een wijs persoon die al hééééééél veel van de wereld had gezien.

De meesters en juffen speelden het verhaal ‘Kikker en de vreemdeling’ van Max Velthuijs uit. De kinderen hebben enorm genoten van de voorstelling. En weet u wat het spannendst was? Toen de haas bijna verdronk en de rat het water in sprong om de haas te redden. Op het moment dat de rat het ‘water’ raakte, werd het publiek ECHT nat!

Groepsdoorbrekend lezen

Maandag was een spannende dag. De oudere kinderen mochten voorlezen voor de jongere kinderen. Een heerlijk gevoel als je 9, 10 of 11 bent en de verantwoordelijkheid krijgt om een mooi verhaal te delen met jongere kinderen, Je voelt je dan een echt hulpjuf of -meester. In sommige groepen was het zo gezellig, dat de juffen de tijd vergaten! Hun leerlingen hebben wel een uur lang voorgelezen of geluisterd naar een prachtig verhaal!

Vriendschapsboom

Op De Kamperschouw is een heuse vriendschapsboom. In die boom hangen harten, dennenappels of andere vormen waar belangrijke spreuken of voornemens hangen. Vriendschap = vertrouwen, of elkaar helpen zijn belangrijke spreuken!

Voor de groep 7b/8 leerlingen maakt het niet uit of je een groep 7 of groep 8 leerling bent; je hoort bij elkaar.

In een ander artikel heeft u al kunnen lezen dat groep 1 vooral graag samen speelt en deelt!

U kunt zich voorstellen dat het team van De Kamperschouw vreselijk trots is op alle leerlingen. (maar ook op u! U voedt uw kind(eren) op!) Wat een samenhang, wat vriendschap, wat een gemeenschap!

Dit zijn overigens de klassenspreuken en -voornemens. Elk kind op De Kamperschouw heeft bedacht waar vriendschap voor staat en er is per klas een slinger gemaakt van persoonlijke spreuken en voornemens. U bent van harte welkom om ze te bekijken.

Afsluiting

Elk jaar verzorgt Kinderen Voor Kinderen een kinderboekenweeklied. Dit jaar heet het lied: Kom erbij! 

Alle kinderen van De Kamperschouw verzamelden zich vrijdagochtend op ‘het podium’ voor school en traden op voor een heleboel ouders. Het was spannend! Want wel 100 mensen kijken naar jou hoe jij een dansje uitvoert en zing! Dat was te merken aan de kinderen, want vooral de groep 3 leerlingen durfden hun talenten te showen, de rest vond het nog eng! Maar geen nood … we gaan dit vaker oefenen en over een jaar of twee … swingt De Kamperschouw de pan uit!

Vakantie

En nu is het eerste deel van het jaar voorbij! Schrik niet! 20% zit er al op! Nu genieten van een welverdiende vakantie. Tot 22 oktober!